کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه گفت: پیش‌بینی می‌شود از غلظت غبار از امروز در تمامی نواحی استان کاسته شود.
کد خبر: ۱۰۴۶۸۸۷
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۷ 25 May 2022

گرد و غبار در کرمانشاه رقیق می‌شود/ ثبت ۲۶ روز هوای آلوده در استانبه گزارش خبرنگار تابناک کرمانشاه به نقل از فارس، هجوم چندباره ریزگرد‌ها به جو منطقه طی چند روز اخیر، باز هم امروز چهارشنبه چهارم خرداد فعالیت تمامی مهد‌های کودک، مدارس، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان کرمانشاه را به تعطیلی کشاند.

مردم استان کرمانشاه امسال بدجوری درگیر ورود ریزگرد‌ها از غرب کشور شدند. طبق آمار محیط زیست، ۲۶ روز آلودگی هوا در استان ثبت شده است.

این وضعیت بحرانی بسیاری از افراد را روانه بیمارستان‌ها کرده به گفته مهدی محمدی، مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه آمار مراجعات قلبی و تنفسی به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها طی دو روز تا ساعت ۸ صبح دیروز به ۵۹۰ نفر رسیده است.

پاکزاد کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار فارس، گفت: براساس آخرین تحلیل داده‌های هواشناسی پیش‌بینی می‌شود از غلظت غبار در تمامی نواحی استان کاسته شود.

وی ادامه داد: هر چند طی ساعتی از وقت امروز مجددا شرایط برای تشکیل طوفان‌های گرد و خاک جدید در منطقه و نفوذ غبار به نواحی مرزی فراهم می‌شود، اما به دلیل محدودیت در تشکیل غبار حاصل از این طوفان‌ها، به شدت گستردگی دو روز گذشته نخواهد بود.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه تصریح کرد: طی امروز و فردا غبار غالبا در نواحی مرزی نمود بیشتری خواهد داشت و در روز جمعه شرایط جوی آرام و پایدار است و پدیده خاصی در جو منطقه مشاهده نخواهد شد.

وی ادامه داد: به فصل گرم سال نزدیک می‌شویم و میزان بارش‌ها به صفر می‌رسد و قطعا وزش باد هم داریم، بنابراین همچنان با پدیده گرد و خاک مواجه خواهیم شد.

پاکزاد خشکی بستر اکثر رودخانه‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و کاهش پوشش گیاهی طی سال‌های اخیر سبب تشکیل همین ریزگرد‌ها دانست و گفت: غبار از کشور‌های همسایه عراق، سوریه و... به کشور نفوذ می‌کند که نیاز است مسؤولان در سطح ملی اقداماتی برای این پدیده انجام دهند.

طبق مطالعات، ۲۷۰ میلیون هکتار مناطق غبارخیز در اطراف کشور ایران وجود دارد که ۲۴ میلیون هکتار از آن در عراق، چهار میلیون هکتار در سوریه است و ۹۰ درصد غبار اخیر از این دو کشور به سمت ایران گسیل شده که با رایزنی‌های وزیر امور خارجه قرار است در اولین فرصت هیأت فنی کارشناسی برای بررسی معضل گرد و غبار عازم عراق و سوریه شوند.

امیرعبدالهیان در تماس تلفنی با وزیران امور خارجه سوریه عراق و کویت درباره مشارکت این کشور‌ها برای مقابله با پدیده گرد و غبار گفتگو کرد؛ که در پایان این رایزنی‌ها توافق شد هیأتی متشکل از سازمان محیط زیست، وزارت امور خارجه و سایر نهاد‌های مرتبط از کشور برای بررسی میدانی و تبادل نظر در این خصوص به عراق و سوریه سفر کنند.

حدود ۹۳ میلیون هکتار از ۲۷۰ میلیون هکتار مناطق غبارخیز ذکر شده مربوط به کشور عربستان است که در این رابطه هم مقرر شده، وزیر امور خارجه عراق مشارکت عربستان را برای مقابله با ریزگرد‌ها پیگیری کند.

وزیران امور خارجه ایران، سوریه، عراق و کویت درباره برگزاری نشست مشترک منطقه‌ای در خصوص مقابله با معضل گرد و غبار هم توافق کردند، امیرعبدالهیان پیش‌تر نیز در گفتگو با وزیر امور خارجه ترکیه در این خصوص گفتگو کرده و توافقاتی در این زمینه حاصل شده است.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار