معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی استانداری یزد گفت: کشاورزی با تار و پود زندگی بیشتر مردم گره خورده است و به بهانه کم آبی نباید کشاورزی را رها کرد.
کد خبر: ۵۵۹۲۹۷
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۲ 30 January 2018

به گزارش تابناک یزد،  علی زینی وند در دومین دوره تجلیل از 49نفر نمونه های بخش کشاورزی استان، توجه بیشتر به این بخش و بر مدیریت مصرف منابع آبی برای افزایش بهره وری از داشته های موجود تاکید کرد.
وی با بیان شرایط غیرقابل انکار خشکی و بیابانی بودن بیشتر عرصه های منطقه ، بر استفاده از دانش های نوین و تجارب سایر کشورها در برخورداری از شیوه های جدید در راستای افزایش کمی و کیفی محصول بدون افزایش سطح زیرکشت تاکید کرد. 
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی استانداری یزد تأکید کرد: باید با بهره مندی از فنون و علوم روز و توجه به تحقیقات کاربردی و تسهیل اجرای طرح های توجیه پذیر در جهت توسعه کمی و کیفی بخش گام برداریم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد نیز گفت: انتخاب کشاورزان برتر از سال 64 تاکنون در کشور برگزار می شود که در این مدت یکهزار و 878 نمونه استانی و 115 نمونه ملی معرفی شدند.
وی ادامه داد: در این دوره 49 نفر از بهره برداران و تلاشگران عرصه های مختلف بخش کشاورزی استان در 51 رشته تجلیل شدند.
بنا به گزارش ایرنا یزد، سید جمال سجادی پور، هدف از این امر را ایجاد انگیزه برای رقابت سالم میان شاغلان بخش کشاورزی، معرفی الگو و مصداق قابل اعتماد در بین تولیدکنندگان، ایجاد فرصت و زمینه برای طرح مسایل و مشکلات بخش کشاورزی در سطح ملی بیان کرد.
وی ایجاد زمینه تشویق و ترغیب تولید کنندگان و فراهم کردن بستر مناسب برای نوآوری و شکوفایی در تولید محصولات کشاورزی را از دیگر اهداف انتخاب نمونه ها برشمرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد مهمترین شاخص ها برای انتخاب کشاورزان نمونه را رعایت اصول فنی و علمی در مراحل کاشت ، داشت و برداشت ، تولید محصول سالم و با کیفیت، اصلاح الگوی مصرف و افزایش بهره وری در به کارگیری عوامل پایه تولید و رعایت اصول ایمنی و بهداشتی عنوان کرد.
سجادی پور با بیان اینکه کشاورزان باید تلاش کنند با کاشت محصولات کم آبخواه و گلخانه ای از طریق روش آبیاری نوین از افت سطح آب های زیر زمینی جلوگیری کنند ، افزود: کشاورزان با وجود خشکسالی و کاهش بارندگی، بیشترین بهره وری و افزایش تولید در واحد سطح را دارند.
در مراسم یادشده از 49 کشاورز و فعال بخش های مرتبط با زراعت ، باغبانی ، دام و طیور، تعاونی ها ، شیلات، ترویج ، پرداخت زکات ، آب و خاک ، امور اراضی ، منابع طبیعی ، صنایع کشاورزی و مکانیزاسیون با اهدای لوح سپاس ، تجلیل شد.
از 118هزار هکتار اراضی حاصلخیز استان یزد که به کاشت محصولات کشاورزی اختصاص دارد، 36 هزار هکتار آن مربوط به کاشت محصولات زراعی است.
اراضی قابل کشاورزی استان یزد 158هزار هکتار است که به علت کمبود آب و تداوم 2دهه پدیده خشکسالی در بقیه این اراضی محصول کشت نمی شود.
سالانه بیش از 338 هزار تن انواع فرآورده های دام و طیور ، شامل 240 هزار تن شیر خام ، 15 هزار و 500 تن گوشت قرمز، 56 هزارتن گوشت مرغ، 23 هزار تن تخم مرغ ، سه هزار 589 تن گوشت سایر ماکیان و 239 تن عسل در استان تولید می شود.
علاوه بر تولیدات دامی، 457 هزار تن فراورده های دامی خوراکی و غیرخوراکی شامل 300 تن پشم، کرک و مو ، یک هزار و 920 تن آلایش خوراکی و 450 هزار تن آلایش غیرخوراکی شامل پوست و کود تولید می شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار