مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه از ریزگردها و همچنین آتش‌سوزی به عنوان دو چالش اصلی محیط زیست استان یاد کرد.
کد خبر: ۸۵۹۳۲۵
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۰ 07 June 2020

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا،فریدون یاوری به مناسبت هفته محیط زیست (17 تا 23 خرداد) ، به تشریح آخرین وضعیت محیط زیست استان در بخش‌های مختلف پرداخت و گفت: 161 هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه تحت مدیریت محیط زیست است که معادل 6.7 درصد وسعت استان می‌باشد.

وی با بیان اینکه میانگین مناطق تحت مدیریت محیط زیست در کشور بین یازده تا 12 درصد است، افزود: ما هم در کرمانشاه تلاش می‌کنیم حداقل 10 درصد مساحت استان را تحت پوشش داشته باشیم. در همین راستا بنا داریم مناطقی که ارزش اکولوژیک کمتری دارند از مدیریت محیط زیست خارج و مناطق با ارزش‌تر را جایگزین آن کنیم.

به گفته یاوری، یکی از مناطقی که برخی از بخش‌های آن ارزش اکولوژیک خود را تا حدودی از دست داده منطقه حفاظت شده بیستون است که می‌توان بخش‌هایی از آن را با مناطق با ارزش‌تر جایگزین کرد.

وی تاکید کرد: همچنین بنا داریم برخی مناطق مانند "زله‌زرد"، "امروله و دالاخانی" و منطقه "قراویز" را به منطقه حفاظت شده ارتقا دهیم که کارهای مقدماتی آن آغاز شده، اما نیازمند همکاری جدی سایر دستگاه‌ها نیز هستیم.

60 تا 70 درصد فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه نمی‌شود

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه اشاره‌ای هم به وضعیت آلودگی‌های استان کرمانشاه در بخش‌های مختلف آلودگی هوا، پساب و... داشت و یادآور شد: در بخش آلودگی‌های پساب اقدامات خوبی انجام شده که البته کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه طی چند وقت اخیر تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در بسیاری از شهرهای استان از جمله کنگاور، ثلاث باباجانی، فاز دوم پاوه، روانسر، جوانرود، هرسین و ... راه‌اندازی شده و یا در مراحل پایانی کار است، خاطرنشان کرد: در کنار تصفیه‌خانه‌های جدید، هفت تصفیه‌خانه فعال نیز از قبل داشتیم که فعالیت همه آنها به کاهش ورود آب آلوده به محیط زیست کمک بسزایی کرده است.

یاوری با بیان اینکه مشکل اصلی در زمینه پساب مربوط به خود شهر کرمانشاه است، عنوان کرد: هم اکنون بین 60 تا 70 درصد فاضلاب خانگی کرمانشاه بدون تصفیه وارد رودخانه قره‌سو می‌شود که یک معضل جدی است.

به گفته مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه تنها راهکار احداث فاز دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه است که پیگیری‌های متعددی هم در این زمینه انجام شده است.

وی اضافه کرد: اگرچه به دنبال برخورد چکشی با موضوع فاضلاب کرمانشاه نیستیم، اما اخطارهای لازم را در این زمینه صادر کرده ایم و امیداوریم تکلیف تصفیه‌خانه کرمانشاه هرچه زودتر روشن شود.

یاوری درباره وضعیت پساب صنایع استان نیز اظهار کرد: هیچ صنعت بزرگ و مهمی در کرمانشاه نداریم که مجهز به سیستم کنترل پساب نباشد و وضعیت خروجی این واحدها هرلحظه کنترل می‌شود، مگر آنکه مشکل خاصی رخ دهد که شاهد خروج پساب از این واحدها باشیم.

تدوین سیاهه انتشار کرمانشاه در نیمه اول امسال

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه درباره وضعیت آلاینده‌های هوا در استان نیز گفت: هم اکنون 10 ایستگاه سنجس آلودگی هوا به صورت 24 ساعته وضعیت ذرات معلق هوا را در نقاط مختلف استان پایش می‌کند که این ذرات شامل اکسیدهای گوگرد، اکسیدهای نیتروژن، منوکسیدکربن و... است.

این مسئول افزود: خوشبختانه کرمانشاه از نظر آلاینده‌های هوا شرایط خوبی دارد و تنها عامل اصلی آلودگی هوا در استان وجود ریزگردها و ذرات معلق در هوا است.

یاوری با بیان اینکه ریزگردها به مهمترین معضل محیط زیستی چند سال اخیر استان تبدیل شده، خاطرنشان کرد: البته سال 1398 یکی از بهترین سالها در دهه اخیر از نظر وضعیت ریزگردها بود و فقط چند روز محدود را در شرایط هوای غیراستاندارد گذراندیم، اما امسال شروع خوبی از نظر روزهای غبارآلود نداشتیم و تا کنون چند روز خصوصا در شهرستان‌های مرزی استان، هوا غبارآلود بود.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه مدیریت ریزگردها را نیازمند همکاری‌های بین‌المللی دانست و عنوان کرد: عامل اصلی ورود ریزگردها به کرمانشاه کانون‌های خارج از کشور است.

یاوری در ادامه از تدوین سیاهه انتشار آلودگی هوای استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد تدوین آن در نیمه اول امسال نهایی شود.

وی با بیان اینکه تدوین سیاهه انتشار از حدود دو سال گذشته از سوی سازمان محیط زیست برای استان‌های مختلف کشور پیگیری شد، گفت: این کار با همکاری یکی از دانشگاه‌های برتر کشور در حال انجام است و بر اساس آن وضعیت آلودگی هوا و سهم هر بخش در آن مشخص خواهد شد.

خطر آتش‌سوزی جدی است

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به پیش رو بودن فصل گرما، از چالش آتش‌سوزی‌ در مناطق تحت مدیریت محیط زیست هم یاد کرد و افزود: از ابتدای امسال سه مورد آتش سوزی داشتیم که مهمترین آن با وسعت 370 هکتار در منطقه بوزین و مره‌خیل اتفاق افتاد.

یاوری با بیان اینکه دو مورد آتش سوزی دیگر در قراویز و گیلانغرب در کوتاهترین زمان مهار شد و وسعت چندانی نداشت، خاطرنشان کرد: متاسفانه اکثر آتش سوزی‌ها در ارتفاعات و مناطق صعب‌العبور رخ می‌دهد که با توجه به محدودیت امکاناتی که داریم، مهار آن دشوار است.

وی اظهار کرد: اکثر آتش سوزی‌ها به دلیل عوامل انسانی رخ می‌دهد و از مردم تقاضا داریم با توجه به گرم شدن هوا از روشن کردن آتش در محیط زیست خودداری کنند و اگر هم مجبور به روشن کردن آتش شدند هنگام ترک منطقه از خاموش شدن قطعی آن مطمئن شوند.

مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه جارسوزی را نیز یکی دیگر از دلایل بروز آتش سوزی‌ها دانست که نیازمند همکاری جدی کشاورزان است و افزود: جارسوزی تخلف جدی است که نه تنها قانون هوای پاک را زیر پا می‌گذارد، بلکه می‌تواند منجر به وقوع آتش سوزی شود.

یاوری در پایان اشاره‌ای هم به مهمترین برنامه‌های هفته محیط زیست امسال داشت و با بیان اینکه شعار امسال هفته محیط زیست " جهش تولید، حفظ محیط زیست، برای توسعه ایران" نامگذاری شده، افزود: در این هفته برنامه‌های متعددی از جمله بازدید از مناطق تحت مدیریت محیط زیست، بازدید از صنایع پاک، تهیه کلیپ حیات وحش استان، برگزاری مسابقه نقاشی و ... را داریم که البته با توجه به شیوع بیماری کرونا تلاش کردیم عمده این برنامه‌ها با رویکرد فضای مجازی باشد.

 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار