این روز‌ها قیمت مرغ در بازار با افزایش زیادی مواجه شده و همین موضوع ستاد تنظیم بازار را مجبور به تغییر قیمت مصوب مرغ کرد. بر اساس آخرین تصمیم این ستاد قیمت هر کیلوگرم مرغ برای مصرف کننده باید حدود ۱۵ هزار تومان باشد، اما تولیدکنندگان معتقدند این قیمت بران آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد.
کد خبر: ۸۶۸۲۵۸
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۰ 28 June 2020

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا،شهاب مارابی کارشناس صنعت مرغداری  با غیرمنطقی دانستن قیمت 15 هزار تومانی مرغ، گفت: هم اکنون تولید هر کیلوگرم مرغ زنده برای تولیدکننده حدود 12 هزار تومان آب می‌خورد که با احتساب افت 25 درصدی وزن مرغ پس از کشتار، قیمت تمام شده مرغ به کیلویی 16 هزار تومان می‌رسد. با احتساب هزار تومان هزینه کشتار، هزار تومان هزینه حمل و نقل و سود هزار تومانی برای فروشنده، قیمت مرغ برای مشتری باید حدود 19 هزار تومان باشد که با قیمت‌ 15 هزار تومانی تعیین شده از سوی ستاد تنظیم بازار، اختلاف چهار هزار تومانی دارد.

مارابی با بیان اینکه افزایش قیمت نهاده‌ها هزینه‌ مرغداران را شدیدا افزایش داده، گفت: در حالی که قیمت سویا باید با ارز مبادله‌ای که وارد کشور شده کیلویی 2600 تومان باشد، اکنون در بازار آزاد کیلویی 7500 تومان است.

این کارشناس صنعت مرغداری با بیان اینکه قیمت ذرت هم باید 1300 تومان باشد که هم اکنون تولیدکنندگان با قیمت هر کیلوکرم 2500 تا 2600 تومان می توانند ذرت تهیه کنند، گفت: کنستانتره به عنوان یکی دیگر از نهاده های مورد نیاز صنعت مرغ داری هم باید کیلویی 5500 تا 5600 تومان باشد که اکنون با قیمت هر کیلوگرم 18 هزار تومان در اختیار تولیدکننده قرار می گیرد. البته باید به همه اینها افزایش هزینه واکسیناسیون، داروهای مورد نیاز احتمالی و ... را هم اضافه کرد.

وی با تاکید بر اینکه هیچ نظارتی از سوی دولت بر بازار نهاده‌های مورد نیاز صنعت مرغداری نمی‌شود، گفت: دولت به آسانی می تواند بازار نهاده های مورد نیاز صنعت مرغداری را کنترل کند، اما نمی دانم چرا هیچ نظارتی روی بازار نهاده ها نمی‌شود.

مارابی با بیان اینکه دولت باید در همه حال در کنار تولیدکنندگان مرغ باشد، گفت: وقتی دولت در زمان افت شدید قیمت مرغ دست تولیدکننده را نمی گیرد، نباید در زمان افزایش قیمت مرغ هم با چوب و چماق روی سر تولیدکننده را بگیرد.

وی ادامه داد: دولت در شرایط کنونی باید نرخ مرغ را مثل سایر مواد غذایی و از جمله برنج که نسبت به سال گذشته افزایش دو برابری داشته، آزاد کند، در غیراینصورت تولیدکنندگان رمقی برای ادامه تولید نخواهند داشت.

مارابی تاکید کرد: قیمت مرغ باید بر اساس آنالیز قیمت‌ها و به صورت روزانه و ماهانه تعیین شود تا تولیدکنندگان سود متعادل کرده، دچار ورشکستگی نشده و از چرخه تولید خارج نشوند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی شهرستان روانسر با اشاره به بی رمقی تولیدکنندگان مرغ در پی افت و خیزهای قیمت مرغ در بازار گفت: تولیدکنندگان اواخر سال گذشته و اوایل امسال زیان زیادی را متحمل شده و دیگر ظرفیت استرس بیشتر را ندارند.

 

منبع: ایسنا
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* captcha:
آخرین اخبار