در گفت‌وگو با تابناک مطرح شد:

پایان بلاتکلیفی غار قوری‌قلعه پس از ۲۵ سال/ اخطار جدی محیط‌زیست به ۱۲۳ واحد آلاینده کرمانشاه

گروه استان‌ها - در حالی که گرد و غبار، آلودگی هوا، پسماند و فاضلاب همچنان از مهم‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی کرمانشاه به شمار می‌روند، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان از پایان ۲۵ سال بلاتکلیفی مدیریت غار قوری‌قلعه، قرار گرفتن ۱۲۳ واحد آلاینده در فهرست مشمولان «عوارض سبز» و عزم جدی این اداره برای برخورد قضایی با آلاینده‌هایی که سلامت مردم را تهدید می‌کنند، خبر داد.
کد خبر: ۱۲۲۵۶۷۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۴:۱۷ 04 July 2026

پایان بلاتکلیفی غار قوری‌قلعه پس از ۲۵ سال/ اخطار جدی محیط‌زیست به ۱۲۳ واحد آلاینده کرمانشاه

«سعید دزفولی‌نژاد» مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه با حضور در دفتر خبرگزاری تابناک در گفت وگو باخبرنگار تابناک در استان کرمانشاه  با تشریح مهم‌ترین چالش‌ها و برنامه‌های زیست‌محیطی استان اظهار کرد: گرد و غبار با منشأ خارجی، مدیریت پسماند، ورود فاضلاب به منابع آبی و آلودگی هوا همچنان از دغدغه‌های اصلی استان است و برای هر یک برنامه‌های مشخصی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به پایان یکی از پرونده‌های قدیمی حوزه محیط زیست استان گفت: پس از ۲۵ سال، مدیریت غار قوری‌قلعه به اداره کل حفاظت محیط زیست واگذار شده است. این اقدام زمینه حفاظت تخصصی‌تر از این اثر طبیعی ملی، اصلاح نورپردازی‌های غیراستاندارد و صیانت از گونه‌های ارزشمند جانوری را فراهم می‌کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمانشاه با بیان اینکه برخورد با واحدهای آلاینده بدون اغماض ادامه خواهد داشت، افزود: ۱۲۳ واحد آلاینده استان در فهرست مشمولان ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده قرار گرفته‌اند و موظف به پرداخت عوارض سبز هستند. در مواردی که آلودگی سلامت عمومی را تهدید کند، با اخذ حکم قضایی، پلمب واحد آلاینده نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت.

پایان بلاتکلیفی غار قوری‌قلعه پس از ۲۵ سال/ اخطار جدی محیط‌زیست به ۱۲۳ واحد آلاینده کرمانشاه

وی از اجرای طرح منطقه‌بندی مدیریت پسماند در شش ناحیه استان خبر داد و تصریح کرد: هدف این طرح، توسعه بازیافت، کاهش مراکز دفن زباله و حرکت به سمت مدیریت علمی پسماند است.

دزفولی نژاد همچنین با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای احیای تالاب هشیلان یادآور شد: با انسداد ۲۰۰ حلقه چاه غیرمجاز و انتقال آب رودخانه رازآور، این تالاب پس از سه سال همچنان شرایط مطلوب خود را حفظ کرده است.

وی درباره آلودگی هوا نیز خاطرنشان کرد: استفاده اجباری برخی نیروگاه‌ها از سوخت مازوت به دلیل ناترازی انرژی، یکی از عوامل تشدید آلودگی هواست و در شرایط بحرانی، تصمیم‌گیری درباره محدودیت‌ها در کارگروه اضطرار آلودگی هوا انجام می‌شود.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه در پایان با تأکید بر اینکه سلامت مردم و حفاظت از محیط زیست اولویت نخست مدیریت استان است، گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست با تکیه بر مدیریت علمی، مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی، بدون تأثیرپذیری از فشارهای سیاسی یا اقتصادی، برخورد با تخلفات زیست‌محیطی را ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار