زودباوری‌ها در رفع تحریم‌ها

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید دلخوش به رفع تحریم‌های اقتصادی در کوتاه مدت باشیم گفت: در خوشبینانه‌ترین شرایط باید در سال آینده شاهد برداشته شدن و رفع برخی از تحریم‌ها باشیم.
کد خبر: ۶۶۰۳۳
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۵ 25 July 2015

منصور حقیقت‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اردبیل اظهار کرد: به نظر می‌رسد نباید در کوتاه مدت منتظر باشیم که تحریم‌های اقتصادی برداشته شده و وضعیت متفاوتی را در کشور شاهد باشیم.

وی افزود: هر چند تعدادی با قضاوت‌های شتاب‌زده سعی می‌کنند تا یک شبه مسائل را حل شده دیده و پیش‌بینی یک فضای متفاوتی را در حوزه اقتصادی پیش‌روی مردم ترسیم کنند اما واقعیت غیر از این است.

نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: اگر راست‌آزمایی آژانس بر پایه کمیت‌ها باشد ما قبل از 6 ماه نباید منتظر هیچگونه عملیاتی در برداشته شدن تحریم‌ها باشیم چرا که گفته‌اند بعد از راست‌آزمایی که دو سه ماه طول می‌کشد سه ماه نیز زمان لازم است تا آیین‌نامه‌های لغو و برداشته شدن تحریم‌ها در عرصه‌های نفتی، گازی، بانکی، بیمه‌ای، حمل و نقل و ... فراهم آمده و نسبت به تهیه آن اقدام شود.

حقیقت‌پور بیان کرد: در خوشبینانه‌ترین شرایط باید در سال آینده شاهد برداشته شدن و رفع برخی از تحریم‌ها باشیم که قطعا آثار آن زودهنگام در اقتصاد کشور دیده نخواهد شد اما جو روانی غالب می‌تواند متفاوت از آن باشد.

وی ادامه داد: علاقمندی سرمایه‌گذاران خارج از کشور برای انتقال تکنولوژی‌ها به داخل خود زمانبر خواهد بود و بعید به نظر می‌رسد قبل از پنج و 6 ماه آینده اقدام جدی در این عرصه انجام شده و یا عده‌ای بخواهند کار را با نگاهی متفاوت رو به جلو حرکت دهند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی افزود: در یک نگاه اساسی‌تر باید با تصمیمات اصولی و حساب شده اقتصاد ما متحول شود نه اینکه بخواهیم با ترزیق پول‌ها و سرمایه‌های بلوکه شده خارجی در این عرصه بخواهیم تحولی را ایجاد کنیم.

حقیقت‌پور با بیان اینکه آزاد شدن پول‌ها و سرمایه‌های ایران در خارج از کشور و دارایی‌های مورد نظر شرط لازم است اما کافی به نظر نمی‌رسد، یادآور شد: ما نباید دروازه‌های کشور را برای واردات بی‌رویه از مواد غذایی گرفته تا کفش و پوشاک و سایر نیازهای اساسی به روی خارجی‌ها بدون حساب و کتاب باز کنیم بلکه بهتر است نگاهی اساسی و امیدی واقعی به تحولات اقتصادی داخلی داشته باشیم.

وی عنوان کرد: اگر هوشمندانه در این قضیه ورود پیدا کنیم قطعا جلوی واردات بی‌رویه را گرفته و انگیزه صادرات برای تولیدکنندگان داخلی فراهم می‌‌آوریم که در این ماجرا نیز به یقین سود واقعی را تولیدکنندگان ما می‌برند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه تولید داخلی نباید اسیر واردات بی‌رویه از چین و یا ترکیه و سایر کشورها شود، ادامه داد: ما در داخل می‌توانیم با مدیریت صحیح منابع به سمتی حرکت کنیم تا اقتصاد ما متحول شود.

حقیقت‌پور با اعلام اینکه در دولت گذشته 800 میلیارد دلار درآمد به خاطر تصمیمات غلط اغلب صرف واردات بی‌رویه شده است، عنوان کرد: امیدواریم این دولت تجربه گذشته را تکرار نکند.

انتخابات آینده در روند توافق تاثیری ندارد

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انتخابات آینده نمی‌تواند در ساختار تحریم‌ها و یا تقویت روند مذاکرات هسته‌ای تاثیر خاصی را داشته باشد، گفت: هر چند عده‌ای تلاش می‌کنند تا این مسئله را به انتخابات و پیروزی به نفع یک جناح و یا حزب خاص ربط دهند اما توافق اخیر هسته‌ای نتیجه استقامت و پایمردی این ملت بوده است که به معنای واقعی تجلی پیدا کرده است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نباید با ربط دادن توافق اخیر هسته‌ای به انتخابات مجلس هزینه‌ها را بالا ببریم، افزود: به نظر می‌رسد عده‌ای با استفاده از این گفتمان هسته‌ای و توافق اخیر سعی می‌کنند تا به جای حل مشکلات کشور آن را در فضای سیاسی و انتخاباتی به نفع خود تغییر دهند در حالی که باید با دوراندیشی بیشتر در این حوزه ورود پیدا کرد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار