به گزارش تابناک مازندران، «کِندا» یکی از انواع شیرینیهای ساده و خوشمزه شهرهای بهشهر و گلوگاه در شرق استان مازندران است که بدون فر درست میشود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیهی آن با ما همراه باشید.
مواد لازم:
برنج: ۱ لیوان
آب: ۴ لیوان
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
آرد: ۳ قاشق غذاخوری
گلاب: ۴ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده: به مقدار کافی
طرز تهیه :
مرحله اول:
ابتدا یک کاسه مناسب انتخاب میکنیم، سپس برنج را بدون نمک درون کاسه میریزیم و تا ۲ بند انگشت روی برنج آب میریزیم و اجازه میدهیم ۱ تا ۲ ساعت خیس بخورد.
مرحله دوم:
حالا یک قابلمه مناسب انتخاب میکنیم، سپس آب را درون قابلمه میریزیم و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا آب جوش بیاید. در ادامه برنج را اضافه میکنیم، سپس اجازه می دهیم برنج کاملا بپزد و مغز آن شکوفه بزند.
مرحله سوم:
در این مرحله وقتی از پخت برنج مطمئن شدیم، شکر را به آن اضافه میکنیم، سپس مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم شکر و برنج کمی دیگر جوش بزند. در ادامه ۳ دقیقه آخر پخت زعفران و گلاب را اضافه میکنیم.
مرحله چهارم:
حالا اجازه میدهیم مخلوط برنج کمی سفت شود. در ادامه قابلمه را از روی حرارت بر میداریم، سپس به یک کاسه مناسب منتقل میکنیم و آرد را کم کم به آن اضافه میکنیم تا به غلظت مورد نظر برسد.
مرحله پنجم:
در این مرحله توجه داشته باشید اگر مایهی کِندا کمی شل بود مجددا به آن آرد اضافه کنید. در ادامه اجازه میدهیم مایه کِندا کاملا خنک شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
مرحله ششم:
در نهایت مقداری روغن درون تابه میریزیم. در ادامه کِنداها را در دست فرم میدهیم، سپس دو طرف کِندا را درون روغن سرخ میکنیم. در آخر کِنداها را درون ظرف مورد نظر بچینید و میل کنید. نوش جان.
تهیه و تنظیم: الهام زارعی ، شیرینی مخصوص سرزمین مادریام بهشهر و گلوگاه