تابناک فارس بله نقل از باشگاه خبرنگاران:علیرضا بصیری گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل پاییز و از اواخر مهر تا پایان آبان ماه، شاهد برداشت میوه «بِه» از ارقام اصفهانی، شیشه ای، کدوئی و محلی در شهرستان هستیم که به لحاظ کیفیت، عطر و طعم، از جایگاه مطلوبی در استان برخوردار و همین امر باعث شده است که خریداران تمایل زیادی به خرید این محصول داشته باشند و بازار بسیار مناسبی را در شهرستان شاهد باشیم.
او افزود: سطح کل "به" در شهرستان ۴۰۰ هکتار و با توجه به جوان بودن بیشتر باغها و خسارت خشکسالی، سرمازدگی و آفات و امراض، متوسط عملکرد این محصول امسال، نسبت به شرایط عادی ۲ تن کاهش داشته و حدود ۸ تن در هکتار است در صورتیکه در باغهای نمونه، این عملکرد به بیش از ۸۰ تن نیز میرسد که کسب عنوان تولیدکننده برتر استانی را نیز در سالهای اخیر به دنبال داشته است.
بصیری بیان کرد: امسال نسبت به پارسال که به دلیل سرمازدگی محصول آنچنانی نداشتیم افزایش عملکرد قابل توجهی داریم بهطوریکه پیشبینی میشود حدود ۲۸۰۰ تن محصول برداشت و به بازار عرضه شود.
او تصریح کرد: میوه تولید شده «بِه» علاوه بر مصرف محلی، در بسته بندیهای ۴ تا ۶ کیلوگرم بارگیری و به استانهای تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، حمل میشود که زمینه ایجاد فرصت شغلی خوبی را در زمان برداشت فراهم کرده است.
بــه، میوهای زرد رنگ و خوشبو است که سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا کمی ترش و تقریبا گس با گوشت خشک است، برگ سبز این میوه به صورت جوشانده برای گرفتگی قلب و عروق، هسته ژلهای آن برای رفع سرفه و میوه فیبردار آن برای هضم غذا بسیار مفید است؛ میوه پخته شدهی به، دارای بو و طعمی خوش بوده و مربای آن نیز خوشمزه و پرطرفدار است و سرشار از ویتامینهای A و B و C و همچنین قند و پپتین است. "به" رسیده، دارای طبیعتی معتدل است، در حالی که دانه آن یا همان"بهدانه" طبیعتی سرد وتر دارد.