رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه با اشاره به وجود موارد مشابه متروپل در کرمانشاه، گفت: متاسفانه تخلفات ساختمان‌های ناایمن را به شهرداری گزارش می‌دهیم، اما برخوردی نمی‌بینیم.
کد خبر: ۱۰۴۸۰۲۵
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۶ 31 May 2022

به گزارش خبرنگار تابناک کرمانشاه به نقل از ایسنا، طیب حیدری، با ابراز تاسف در خصوص وقوع حادثه متروپل گفت: مشابه چنین ساختمان‌های ناایمنی در همین کرمانشاه هم داریم و قطعا مسئولیت اصلی در این زمینه برعهده شهرداری هاست.

وی افزود: شهرداری‌ها متولی صدور پروانه ساخت و متولی صدور پایان کار برای همه ساختمان‌های شهر هستند و اگر تخلفی در ساخت و ساز رخ دهد، مسئول اصلی برخورد با آن شهرداری‌ها هستند.

وی افزود: نهاد‌ها و مراکزی مانند نظام مهندسی و اداره کل راه و شهرسازی در این بین بازوان شهرداری هستند و کار تهیه نقشه و نظارت بر کار و... را برعهده دارند، اما مسئول اصلی اول و آخر ساختمان‌های ناایمن شهر شهرداری است.

حیدری گفت: قطعا در هر مجموعه‌ای از جمله نظام مهندسی تخلفاتی وجود دارد و این ادعا را نداریم که تمام مهندسین ناظر ما در سلامت کامل کار خود را انجام می‌دهند، اما بار‌ها و بار‌ها شاهد بوده ایم که مهندس ناظر گزارش تخلف ساختمان را به شهرداری ارائه کرده، اما هیچ اتفاقی نیفتاده و هیچ برخوردی با این تخلفات صورت نگرفته است.

رییس سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه گفت: یکی از چالش‌های اصلی در ساخت ساختمان‌های ناایمن و تخلف در ساخت و ساز به موضوع "نقشه دوم" برمی گردد و مادامی که این نقشه دوم وجود داشته باشد شاید نتوان به راحتی جلوی تخلفات را گرفت.

حیدری در خصوص چیستی نقشه دوم گفت: برای ساخت ساختمان ابتدا یک نقشه طراحی می‌شود که همان نقشه اول ساختمان است که از پنج کنترل عبور می‌کند و نقشه استاندارد محسوب می‌شود، اما تنها چیزی که در ساختمان اجرا نمی‌شود همین نقشه است و مالک نقشه دوم دیگری را برای ساخت ساختمان به کار می‌گیرد و مهندس ناظر پس از کنترل آن متوجه تخلفات شده و گزارش این تخلفات را به شهرداری می‌دهد و عنوان می‌کند که کار ساخت طبق نقشه مصوب پیش نرفته است.

وی افزود: متاسفانه شهرداری به جای اینکه در همان مراحل اولیه جلوی ساخت و ساز و این تخلفات را بگیرد، هیچ اقدامی نمی‌کند و همین می‌شود که شاهد ساخت ساختمان‌های ناایمن در شهر هستیم.

حیدری در خصوص چرایی عدم برخورد شهرداری با این دست تخلفات گفت: شاید یکی از دلایل آن به موضوع درآمدزایی برگردد، چرا که با رفتن این تخلفات به کمیسیون ماده ۱۰۰ جرائم آن عاید شهرداری می‌شود.

وی افزود: از طرفی این شیوه اشتباه و خطرناک سالیان سال مرسوم است و گویا هم مردم و هم شهرداری با این عرف کنار آمده اند که از نقشه دوم استفاده شود.

حیدری گفت: این تخلفات زمانی که خدای نکرده حادثه‌ای مانند زلزله رخ دهد ابعاد فاجعه آمیز خود را نشان می‌دهد، لذا از هم اکنون باید برخورد‌های جدی در این زمینه صورت گیرد.

رییس سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در همین چند روز اخیر بازدیدی از یک پروژه انبوه سازی داشته و متذکر شدیم که ساختمان ناایمن است و این موضوع را به شهرداری اطلاع دادیم که اگر مقاوم سازی ساختمان صورت نگیرد "متروپل دوم" را در کرمانشاه شاهد خواهیم بود.

وی افزود: بار‌ها و بار‌ها تخلفات اینچنینی و لزوم برخورد با آن را به شهرداری و حتی استانداری گزارش داده ایم و درخواست کرده ایم که از شهر‌هایی که در زمینه برخورد با این تخلفات موفق بوده اند به عنوان الگو استفاده شود.

حیدری در ادامه در خصوص راهکار برخورد با این تخلفات گفت: در وهله اول نیاز است که یکی از دستگاه‌های مربوط در این زمینه یک کمیته‌ای را برای تشخیص ساختمان‌های ناایمن تشکیل دهد و این ساختمان را جهت بررسی دوباره به نظام مهندسی ارجاع دهد.

وی افزود: در این زمینه نظام مهندسی با بررسی ساختمان‌ها نسبت به مقاوم سازی و یا تخریب این ساختمان‌ها تصمیم گیری کرده و این تصمیم گیری به کمک دستگاه‌های مربوطه اجرایی شود.

رییس سازمان نظام مهندسی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: راهکار دوم در این زمینه دو مرحله‌ای کردن صدور پروانه ساخت است، به نحوی که پس از مرحله اول و ساخت فونداسیون، مجدد بررسی صورت گرفته و زمانی که فونداسیون طبق اصول احداث شده پروانه ساخت دوم جهت تکمیل ساخت و ساز صادر شود.

وی افزود: اگر واحد ساختمانی در مرحله فونداسیون دچار مشکل باشد قلع و قمع آن بسیار راحت‌تر از مرحله‌ای است که سازه تکمیل شده است.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار