دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی افغانستان را تولید کننده بیش از ۸۰ درصد مواد مخدر دنیا اعلام کرد و گفت: بیش از ۱۷۰ کشور با این پدیده درگیر و بیش از ۹۲ درصد مردم نسبت به آن نگران هستند چرا که سرانه اعتیاد بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال دنیا ۵.۶ درصد است و این آمار در کشور ما ۵.۴ درصد و در آذربایجان شرقی ۱.۲۲ درصد است.
کد خبر: ۱۰۸۲۶۷۱
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۲ 18 December 2022

به گزارش تابناک تبریز، امیر رنجبر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پدیده مواد مخدر چهارمین بحران تهدید کننده نسل بشر است، اظهار داشت: بر اساس ارزیابی یک دهه ای دفتر مقابله با جرم سازمان ملل شاهد افزایش ۲۶ درصد تقاضای این مواد و در نتیجه جولان قاچاقچیان مواد مخدر  و قرص‌های روان گردان در این عرصه هستیم. 

وی افغانستان را تولید کننده بیش از ۸۰ درصد مواد مخدر دنیا اعلام کرد و افزود: بیش از ۱۷۰ کشور با این پدیده درگیر و بیش از ۹۲ درصد مردم نسبت به آن نگران هستند چرا که سرانه اعتیاد بین جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال دنیا ۵.۶ درصد است و این آمار در کشور ما ۵.۴ درصد و در آذربایجان شرقی ۱.۲۲ درصد است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به همجواری کشورمان با افغانستان و تقدیم چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: هر چند به تنهایی طلایه دار و پرچم دار این مبارزه هستیم و اقدامات جمهوری اسلامی ایران همواره مورد تقدیر نهادهای بین المللی بوده، اما هیچ حمایت عملی را از این نهادها شاهد نبوده ایم.

وی خاطرنشان کرد: پس از سال ۲۰۰۰ و حضور استکبار جهانی در افغانستان به بهانه حادثه ۱۱ سپتامبر، حجم تهدید از قبال این پدیده شوم به شدت افزایش یافته به گونه ای که طبق ارزیابی ها و اعلام سازمان ملل میزان ۲۰۰ تنی تولید و استحصال مواد مخدر در آن زمان، با هفت درصد افزایش مواجه شده و بر اساس آخرین ارزیابی های سازمان ملل در سال های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ این تناژ به ۹ هزار تن رسیده است.

رنجبر ابلاغ سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر از سوی مقام معظم رهبری در سال ۸۵ را نشان از اهمیت و حساسیت این حوزه دانست و گفت: بر اساس این سیاست‌های ابلاغی در ۱۱ بند، رئیس جمهور رییس ستاد کشوری مبارزه با مواد مخدر و در استان‌ها استاندار دبیر شورای هماهنگی این موضوع با حضور ۲۱ دستگاه است و کمیته‌های تخصصی پنج گانه‌ای در حوزه‌های مختلف و مرتبط با پدیده مواد مخدر در آن فعال هستند.

وی از برگزاری کارگاه آموزشی سازمان های مردم نهاد سطح بندی شده فعال شمالغرب در حوزه مواد مخدر به میزبانی آذربایجان شرقی نیز خبر داد و افزود: چنین کارگاه هایی فرصتی برای استفاده از ظرفیت گروه های مرجع و اجتماعی در مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: البته اقدامات حوزه اجتماعی نیازمند صبر و توانمندسازی گروه‌های مختلف است و برنامه‌ای که با حضور سمن‌های منتخب شمال‌غرب برگزار می‌شود، به منظور شناخت ظرفیت‌های اقشار مختلف و توانمندسازی آنها برای درمان آسیب‌های اجتماعی و آموزش‌های تخصصی سازمان های مردم نهاد در این راستا است.

رنجبر با بیان اینکه بیش از سه هزار سمن در کشور و ۱۱۳ سمن در استان در حوزه‌های مختلف مبارزه با مواد مخدر فعال هستند، گفت: این کارگاه توانمندسازی از طریق دفتر مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر و با حضور سمن های فعال و سطح بندی شده در عرصه های پیشگیری و درمان  برگزار می شود و از هر یک از استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، گیلان و کردستان پنج سمن فعال از سطح دو و سه حضور دارند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :