مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: سال گذشته ۱۲۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به بانک‌های عامل معرفی شده که ۱۰۷ میلیارد ریال تسهیلات در این حوزه اخذ شد.
کد خبر: ۱۱۰۰۵۰۲
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۴ 13 April 2023

 

به‌گزارش تابناک مرکزی، مصطفی مرزبان افزود: صنایع‌دستی ایران مجموعه‌ای از صنایع هنری و سنتی است که با محوریت خلاقیت، ذوق و زیبایی‌شناسی با بهره‌گیری از مواد اولیه قابل دسترس تولید می‌شود و فرآیند ساخت و تولید محصول به صورت فردی یا گروهی، عمدتاً با دست و با کمک ابزار مورد نیاز انجام می‌گیرد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری صنایع‌دستی استان مرکزی بیان کرد: سال گذشته در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی استان مجوزهای سه گانه شامل: ۳۵۶ فقره پروانه تولیدی انفرادی، ۳فقره پروانه تولید کارگاهی، ۵۰۲ فقره کارت شناسایی و۳ فقره کارت شناسایی برای زندانیان صادر شده است.
او تصریح کرد: تجلیل از هنرمندان پیشکسوت و دارای نشان ملی، برگزاری دوره‌های آموزش شاغلین، افتتاح بازارچه دائمی صنایع دستی شهرستان‌های کمیجان و نیم ور محلات، برگزاری جمعه بازارها، برگزاری جلسات با هنرمندان برای هم اندیشی و رفع مشکلات و شرکت آثار هنرمندان در جشنواره فجر صنایع دستی از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای حمایت از هنرمندان صنایع دستی استان بوده است.
مرزبان بیان کرد: ۷۳ نفر از هنرمندان فاقد پوشش بیمه تامین اجتماعی سال گذشته به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند که در نهایت ۵۶ نفر تحت پوشش قرارگرفتند و این در حالی است که هم اکنون ۳۱۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی در لیست انتظارپوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری صنایع‌دستی استان مرکزی عنوان کرد: صنایع دستی هر کشور علاوه بر اینکه به عنوان بخشی از هویت ملی آن کشور از اهمیت ویژه‌‌ای برخوردار است، می‌تواند در صورت برخوردار بودن از قابلیت‌های جذب خریدار خارجی بخشی از منبع درآمد کشور نیز محسوب شود و آنچه که امروز صنایع دستی را زنده و خاص نگه داشته زیبایی منحصر به فرد، دست ساز بودن و تعلق داشتن به یک فرهنگ خاص است که در این راستا سال گذشته ۵۶ هزار و ۵۰۰ دلار درآمد از صادرات صنایع دستی استان مرکزی حاصل شده است.
او گفت: در حوزه گردشگری و صنایع دستی سال گذشته ۱۲۶ میلیارد و ۵۰۰میلیون ریال تسهیلات مشاغل خانگی به بانک‌های عامل معرفی شده که ۱۰۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال تسهیلات در این حوزه اخذ شد و این در حالی است که ۹۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال از اعتبار تسهیلات تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۰جذب شده است.
مرزبان برگزاری دوره‌های آموزش شاغلین صنایع دستی به منظورآشنایی هنرمندان با مباحث مرتبط با تولید و فروش آثار از جمله طراحی و بازاریابی که منجر به ارتقاء کیفیت آثار تولیدی و آشنایی هنرمندان با نحوه بازاریابی و بازارداری می‌شود را از جمله برنامه‌های خود در راستای رونق تولیدات و فروش آثار صنایع دستی استان مرکزی در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.
مدیرکل میراث‌فرهنگی و گردشگری صنایع‌دستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: همچنین تعامل با ارگان‌های دولتی و خصوصی (معرفی هنرمندان به ارگان‌ها) به منظور خرید از هنرمندان صنایع دستی به منظور اهداء هدایا به کارکنان و...، کمک و حمایت از بخش خصوصی برای راه اندازی و تأسیس تعاونی هنرمندان صنایع‌دستی استان و شناساندن هرچه بیشتر رشته‌های صنایع‌دستی به عموم مردم از طریق چاپ کتابچه تخصصی، ساخت فیلم و... از دیگر اقدامات این اداره کل در راستای رونق تولیدات و فروش آثار صنایع‌دستی استان مرکزی در سال جدید است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار