معاون فنی مرکز بهداشت اصفهان گفت: نرخ باروری در این استان نزدیک به یک و بسیار کمتر از نرخ جایگزینی جمعیت است که اگر این نرخ افزایش نیابد با جامعه ای پیر و سالمند مواجه خواهیم شد.
کد خبر: ۱۱۰۵۳۰۰
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴ 14 May 2023

علی پارسا افزود: طبق آخرین آمار موجود، نرخ باروری در استان اصفهان بسیار پایین‌تر از نرخ جایگزینی جمعیت و حدود یک است درحالیکه بر اساس استانداردها و برای اینکه جمعیت جوانی داشته باشیم باید این نرخ بیش از ۲ باشد.

نرخ باروری، میانگین تعداد فرزندانی است که یک زن در طول زندگی خود به دنیا می‌آورد. سطح جایگزینی به حداقل میزان نرخ باروری گفته می‌شود که یک جمعیت بتواند به لحاظ تعداد، نسل خود را باز تولید کند.

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان تاکید کرد: اگر نرخ باروری کمتر از جایگزینی جمعیت باشد، هرم سنی جمعیت به سمت سالمندی و پیری می‌رود و با بحران جمعیت مواجه خواهیم شد.

پارسا با اشاره به اینکه میانگین نرخ رشد جمعیت در استان نیز حدود نیم درصد است، خاطرنشان کرد: برخی از شهرستان‌ها مانند اردستان، بویین میاندشت و خوانسار دارای نرخ رشد جمعیت منفی و در گلپایگان، صفر است.

وی بالاترین نرخ رشد جمعیت در استان اصفهان را مربوط به شهرستان فریدونشهر با ۰.۶۵ درصد دانست و گفت: این آمار مربوط به سال ۱۴۰۰ است و هنوز آمار جدیدی از ثبت احوال مربوط به سال ۱۴۰۱ دریافت نکرده ایم.

نرخ رشد جمعیت، مقدار افزایش جمعیت یک منطقه را در یک سال نسبت به هزار یا صد نفر از جمعیت نشان می‌دهد.

به گفته وی، بر اساس اطلاعات ثبت شده در نظام بهداشت و درمان اصفهان در سال گذشته میزان موالید (تولد) در این استان حدود سه هزار نفر نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش یافته است.

پارسا با اشاره به هفته ملی جمعیت از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت امسال، اظهار داشت: شعار این هفته " سهم من از جوانی ایران" انتخاب شده است و تلاش می شود تا با اطلاع رسانی و فرهنگسازی، همه مردم به نقش خود در حفظ جوانی جمعیت کشور واقف شوند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار