آغاز طرح تابستانه مهارت در کردستان
استاندار کردستان: اقلیم کردستان به شدت متقاضی استفاده از مهارت‌ و نیروی انسانی کردستان و ایران هستند که در نشست اخیر با استاندار سلیمانیه بر اجرای تفاهم‌نامه‌ها تاکید شد.
کد خبر: ۱۱۱۲۱۰۹
تاریخ انتشار: ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۶ 25 June 2023

به گزارش تابناک کردستان، استاندار کردستان در مراسم آغاز طرح تابستانه مهارت در کردستان یادآور شد: اقلیم کردستان به شدت متقاضی استفاده از مهارت‌ و نیروی انسانی کردستان و ایران هستند که در نشست اخیر با استاندار سلیمانیه بر اجرای تفاهم‌نامه‌ها تاکید شد.

اسماعیل زارعی‌کوشا استاندار کردستان پیش از ظهر امروز در نشست با کارآفرینان برتر فنی‌وحرفه‌ای که در سالن جلسات مرکز شهید ورمقانی سنندج برگزار شد، اظهار داشت:  حوزه مهارت‌آموزی حلقه مفقوده رفع معضل بیکاری در جامعه است و یکی از مهم‌ترین راهکارها برای حل این مشکل، ترویج مهارت‌های آموزشی است.

وی افزود: عدم توجه به اسناد آمایش کشور و معضلات دیگری چون بیکاری موجب تاخیر ازدواج و افسردگی و مسائل دیگر خواهد شد.
زارعی‌کوشا به لزوم توجه به حوزه مهارت‌آموزی اشاره کرد و افزود: مشاغل فنی و مهارتی یکی از مشاغل پردرآمد محسوب می‌شود و باید برای ترویج آن فرهنگ‌سازی شود که رسانه‌ها باید در این امر اهتمام ورزند. 
وی ادامه داد: عمده مشکلات کشور فرهنگی است و قانونگذاری‌ها، سیاست‌گذاری و ...به دلیل فقر فرهنگی به نتیجه‌ مطلوب منجر نمی‌شود. 

استاندار کردستان با اشاره به اینکه متاسفانه این آموزش‌ها حتی در نظام آموزش و پرورش نیز نهادینه نشده است، خاطرنشان کرد: به جرات می‌توان گفت در سیاست‌های کلان کشور هیچگونه نقصی وجود ندارد اما زمانی که باید قانون‌گذاری و اجرا شود، این مهم به درستی صورت نمی‌پذیرد.

وی تاکید کرد: اقتصاد مردمی می‌تواند سرپا نگه داشته شود اما در استان‌هایی چون کردستان که صنعتی نیست این مشکلات وجود دارد.

استاندار کردستان اذعان کرد: فرهنگ زیربنای بخش‌های مختلف جامعه است و از کارآفرینان درخواست داریم برای نهادینه‌کردن فرهنگ مهارت در جامعه تلاش کنند. 

وی افزود: هوش مصنوعی در ۱۰ سال آینده می‌تواند به اندازه ۱۰۰ سال یک جامعه را جلو ببرد و با این موضوع برخی از مشاغل از بین می‌رود اما با مهارت‌افزایی می‌توان باعث رشد در زمینه‌های گوناگون شد.

به گفته وی، تشخص برخی افراد به پشت‌نیز نشینی است و این به لحاظ اجتماعی و فرهنگی کار را سخت کرده است  و فهم عمیقی از موضوعات اداری درست نیست.
زارعی‌کوشا افزود: کردستان ظرفیت مهارت‌آموزی دارد و می‌تواند به قطب  آموزشی تبدیل شود و وجود کارآفرینان ماهر و بازار مناسب تاییدی بر این موضوع است.
استاندار کردستان یادآور شد: اقلیم کردستان به شدت متقاضی استفاده از مهارت‌ و نیروی انسانی کردستان هستند که در نشست اخیر با استاندار سلیمانیه بر اجرای تفاهم‌نامه‌ها تاکید شد.

وی در خصوص تسهیلات بانکی استان ابراز امیدواری کرد که در سال جاری شرایط بهتری داشته باشیم چراکه در سال گذشته تسهیلات تبصره ۱۸ ابلاغ نشد.

زارعی‌کوشا خاطرنشان کرد: کردستان تنها شش‌دهم درصد منابع بانکی را در اختیار دارد و در این زمینه با مضیفه مواجه هستیم اما در حال پیگیری هستیم که با مصوبه‌هایی، استان کردستان از برخی موارد مستثنی شود.

استاندار کردستان همچنین در این نشست وعده داد یکی از جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان به صورت تخصصی به حوزه مهارت آموزی و فنی و حرفه‌ای اختصاص یابد و با حضور کارآفرینان برگزار می‌شود.

استاندار کردستان در حاشیه این نشست از کارگاه‌های مرکز فنی و حرفه‌ای شهید ورمقانی بازدید کرد.

فردین وکیلی مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان پیش از ظهر امروز در نشست با کارآفرینان مهارتی اداره کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای کردستان که با حضور استاندار در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای شهید ورمقانی برگزار شد، اظهار داشت: در راستای غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان با ارائه آموزش های کسب و کار ، طرح تابستانه مهارت از امروز در استان آغاز شد.

وی افزود: تا مهرماه سال گذشته ۱۲۰ آموزشگاه در سطح استان وجود داشت که با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم در تسهیل صدور مجوز آموزشگاه‌های خصوصی تعداد این مراکز به ۶۵۷ مورد رسید، ضمن اینکه ۱۶ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی نیز در استان فعالیت دارد.

وکیلی افزود: همچنین ۹۱ کارگاه ثابت فنی و حرفه‌ای در استان وجود دارد و ۹۰ مربی در بخش دولتی و ۴۸۰ مربی در بخش خصوصی مشغول به فعالیت هستند.

او با اشاره به اینکه سالانه یک هزار و ۳۰۰ دوره آموزشی در مراکز بخش دولتی و یک هزار و ۵۰۰ دوره در بخش خصوصی برگزار می‌شود، ادامه داد: تعهد سالانه ما برای آموزش‌های مهارتی ۳ میلیون نفر در بخش دولتی و حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در بخش خصوصی است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان گفت: در سال گذشته به بیش از سه میلیون و ۱۵۰ هزار نفرساعت آموزشی در بخش دولتی به ۱۹ گروه هدف ارائه شد. 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان اذعان کرد: هدف‌گذاری این اداره کل برای سال جاری ارائه آموزش‌های مهارتی به ۵ میلیون نفر ساعت در دو بخش خصوصی و دولتی است.
او به عملکرد اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای استان در سال جاری نیز اشاره کرد و گفت: در سه ماهه اول سال جاری ۶۰۵ هزار و ۷۳۹ نفر ساعت در بخش دولتی و ۵۵۲ هزار و ۴۵۹ نفر ساعت در بخش خصوصی آموزش مهارتی به کردستانی‌ها ارائه شد.

وکیلی در ادامه سخنان خود به کمبود نیروی انسانی و مربی در کارگاه‌های آموزشی اشاره کرد و گفت: از سال ۸۵ مجوز استخدام نداشتیم و باعث شده از لحاظ آموزشی آسیب می‌بیند و برخی کارگاه‌ها به صورت نیمه‌فعال مشغول به آموزش هستند.

 وکیلی، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کارکنان فنی و حرفه‌ای استان را حقوق و مزایا خواند و افزود: ظرفیت‌هایی، چون تجاری‌سازی برخی مراکز در شهرستان‌ها به درآمد پایدار رسیده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کردستان تاکید کرد: از ظرفیت خیرین داخل و خارج استان می‌توان برای مهارت‌آموزی استفاده کرد.
او یادآور شد: از ۲۰۳ میلیارد تومان اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری در بخش فنی و حرفه‌ای تاکنون ۱۲ میلیارد تومان آن جذب شده است.

وکیلی افزود: در حال حاضر ۴ پروژه نیمه‌تمام در استان وجود دارد و از اعتبار جذب شده الویت را برای اتمام یکی از این پروژه‌ها در نظر گرفته‌ایم.

شایان ذکر است در این جلسه کارآفرینان نیز مشکلات و دغدغه‌های خود را با استاندار در میان گذاشتند.
لزوم حمایت مدیران دستگاه‌های اجرایی از کارآفرینان، توسعه مهندسی معکوس در روستاها، عدم پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی توسط بانک‌ها و فرهنگ‌سازی در زمینه ترویج آموزش‌های مهارتی میان افراد جامعه از جمله موارد مطرح شده توسط کارآفرینان بود.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار