معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: در نیمه نخست امسال آفات در ۱۳ هزار هکتار از سطح زیر کشت مزارع، باغات و گلخانه‌های قم با استفاده از فرآورده های غیر شیمیایی کنترل شد.
کد خبر: ۱۱۴۱۷۱۲
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۶ 05 December 2023

به گزارش تابناک قم، محمد علی سلامی روز سه‌شنبه در گفت‌وگویی بیان داشت: به‌منظور کاهش استفاده از سموم و همچنین جلوگیری از ورود آلودگی‌های احتمالی به محیط زیست، در ۱۳ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان قم از فرآورده ها و تجهیزات غیر شیمیایی برای نگهداری از گیاهان در برابر آفات استفاده شد.

وی افزود: این موضوع اهمیت بسیاری در ارتقا سلامت محصولات غذایی تولید شده در قم دارد و ما تلاش می‌کنیم با تشویق هرچه بیشتر کشاورزان به استفاده از این روش‌ها،‌ میزان مصرف سموم شیمیایی در مزارع،‌ باغات و گلخانه‌های استان را تا حد زیادی کاهش دهیم و از مشکلاتی که ممکن است در اثر باقی‌ماندن این سموم در محیط زیست ایجاد شود، جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: علاوه بر اهمیت همراهی بهره‌برداران یکی دیگر از مهمترین اقدام‌ها برای موفقیت برنامه کاهش مصرف سموم شیمیایی در زمین‌های کشاورزی قم،‌ تولید فرآورده های غیر شیمیایی موثر در کنترل آفات است که این موضوع را با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌ بنیان فعال در استان، دنبال می‌کنیم.

گفتنی‌است در کنار موضوع راهبردی تامین امنیت غذایی، تولید محصول غذایی سالم‌ نیز همواره در دستور کار کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم بوده و با همکاری کشاورزان استان برای تحقق آن تلاش کرده‌اند.

برای موفقیت اجرای طرح تولید محصولات غذایی سالم در قم، انجام فعالیت‌های ترویجی مورد نیاز از جمله برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای افزایش مهارت کشاورزان استان در این زمینه،‌ دنبال می‌شود.

در همین رابطه کمیته تخصصی غذای سالم نیز در سازمان جهاد کشاورزی قم تشکیل ‌شده‌است که پس از ارزیابی‌ بر مبنای استانداردهای تعیین شده محصولات کشاورزی استان در زمان‌بندی مشخص نشان غذای سالم را دریافت می‌کنند.

کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی قم در این خصوص توصیه‌های فنی لازم را به بهره‌برداران ارائه می‌کنند تا محصولات کشاورزی تولید شده در قم علاوه بر افزایش کمی دارای کیفیت مورد قبول نیز باشد.

۱۰۴ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان قم وجود دارد، از این میزان به طور میانگین ۶۴ هزار هکتار به زیر کشت می‌رود که ۴۲ هزار هکتار آن مزرعه و ۲۲ هزار هکتار آن باغ است.

به طور کلی بیش از ۱۴ هزار بهره‌بردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار