معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی قم:
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم، سرانه مصرف شیر در قم را مناسب ندانست و گفت: کاهش سرانه مصرف شیر ضررهای جبران ناپذیری بر سلامت جامعه می‌گذارد.
کد خبر: ۱۴۲۳۰۷
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۳ 09 December 2015
به گزارش تابناک قم به نقل از سازمان جهاد کشاورزی قم، حسین علی بیگی با اشاره به اینکه شیر ماده‌ای است حیاتی که خداوند متعال به انسان هدیه داده ولی متأسفانه بهره برداری کاملی از آن نداریم، اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته و پیشرفته شیر در تغذیه اهمیت ویژه‌ای دارد و جهت بالا بردن سرانه مصرف شیر در این کشور‌ها، برنامه ریزی‌های بلندمدتی را انجام داده‌اند.

وی افزود: کشورهایی که به لحاظ علمی و تکنولوژی پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند‌‌ همان کشورهایی بوده‌اند که سرانه مصرف شیر در آن‌ها بالاست لذا یکی از علل آن را می‌توانیم مصرف شیر بدانیم.

وی ادامه داد: تحقیقات نشان داده است که مصرف شیر از بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری می‌کند که از آن جمله می‌توان به پوکی استخوان، پیری زودرس و... اشاره کرد و از سوی دیگر در رشد قد نیز تأثیر بسیار زیادی دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: برنامه‌ای که وزارت کشاورزی در ابتدای دهه ۸۰ داشت افزایش مصرف سرانه شیر از ۷۰ کیلوگرم به ۱۱۰ کیلوگرم بود و با برنامه ریزی صورت گرفته واحدهای گاو شیری در کل کشور تأسیس و دام‌هایی نیز به کشور وارد شد و تولید شیر متناسب با میزان پیش بینی مصرف، رشد کرد.

وی اضافه کرد: به همین منظور طرحی به عنوان شیر یارانه‌ای تعریف شد که شیر به صورت یارانه‌دار در سبد کالایی مردم قرار گرفت و میزان مصرف شیر رشد قابل توجهی داشت.

علی بیگی بیان داشت: متأسفانه در سال ۸۹ و بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، یارانه شیر نیز مشابه یارانه سوخت دیده و یارانه شیر قطع شد که این موضوع را باید به عنوان یکی از نقاط ضعف دولت گذشته برشمرد.

این مقام مسئول در سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: یارانه سوخت به منظور کاهش مصرف آن قطع شد در صورتی که ما نیازمند افزایش سرانه مصرف شیر هستیم، لذا به نظر می‌رسد که تصمیم درستی در این خصوص در دولت گذشته اتخاذ نشد چرا که قطع یارانه شیر باعث کاهش شدید سرانه مصرف آن در جامعه گردید.

وی تصریح کرد: با قطع شدن یارانه شیر و کاهش مصرف، زیرساخت‌هایی که برای تولید شیر ایجاد شده بود از جمله واحدهای گاوداری و کارخانجات شیر، به تعطیلی کشیده شد که نمونه بارز آن مجتمع لبن استان قم می‌باشد که در حال حاضر بیش از ۵۰ درصد واحدهای این مجتمع غیر فعال هستند.

علی بیگی گفت: به دلیل بالا بودن قیمت تمام شده شیر و به دنبال آن شیر توزیعی، مصرف آن در بین مردم کاهش شدیدی پیدا کرده و همین موضوع موجب ضرر و زیان مصرف کننده و تولید کنندگان گردیده است.

 ۳۷ درصد شیر تولیدی قم صادر می‌شود

وی افزود: در سال ۸۸ روزانه در استان قم ۱۷۵ هزار پاکت شیر یارانه‌ای در استان قم توزیع می‌شد که در حال حاضر این میزان به ۴۰ هزار پاکت کاهش پیدا کرده است که این کاهش سرانه مصرف می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری را بر روی سلامت جامعه بگذارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه سرانه مصرف شیر در کشورهای توسعه یافته ۲۵۰ کیلوگرم و حتی در برخی کشور‌ها تا ۳۲۰ کیلوگرم در سال به ازای هر نفر است که این میزان در استان قم به ۶۰ کیلوگرم هم نمی‌رسد، اضافه کرد: بهترین راهکار برای بالا بردن افزایش سرانه مصرف شیر، بازگشت مجدد یارانه شیر است که با این روش بتوانیم دوباره شیر را در سبد کالای خانوار بگنجانیم.

علی بیگی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه استان قم با استفاده از ظرفیت‌های ایجاد شده توان تولید ۲۵۰ هزار تن شیر در سال را دارد، به میزان تولید شیر در استان قم اشاره کرد و گفت: سالانه ۱۶۰ هزار تن شیر در قم تولید می‌شود که ۳۷ درصد آن مازاد بر نیاز استان بوده و به خارج از استان صادر می‌شود و این میزان شیر از ۳۲ هزار رأس گاو شیری به دست می‌آید.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار