علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارسال پیامک به سه گروه برای حذف یارانه ۳ میلیون نفر دیگر از پردرآمدها خبر داد. پیگیری ها نشان می دهد که این پیامک‌های جدید با عنوان حذف یارانه در روزهای گذشته به برخی خانوارها ارسال شده است و این خانوارها در صورت معترض بودن باید پس از حذف، مستندات درآمدی برای ادامه واریز یارانه ارائه کنند.
کد خبر: ۳۵۶۵۱۰
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۴ 07 January 2017
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ارسال پیامک به سه گروه برای حذف یارانه ۳ میلیون نفر دیگر از پردرآمدها خبر داد. پیگیری ها نشان می دهد که این پیامک‌های جدید با عنوان حذف یارانه در روزهای گذشته به برخی خانوارها ارسال شده است و این خانوارها در صورت معترض بودن باید پس از حذف، مستندات درآمدی برای ادامه واریز یارانه ارائه کنند.

به گزارش«تابناک»، با احتساب این سه میلیون نفر و چهار میلیون قبلی که دولت اعلام کرده بود؛ مشخص می شود به طور قطع یارانه نزدیک به هفت میلیون نفر از ایرانیان قطع شده است. البته هنوز مشخص نیست که آمار واقعی ایرانیان خارج از کشور و یا افرادی که فاقد کارت ملی بوده اند و قرار بود یارانه آنها نیز قطع گردد چند نفر است. در واقع هنوز آمار دقیقی از تعداد یارانه بگیران و یا کسانی که یارانه آنها قطع گردیده است وجود ندارد.

البته این روزها موضوع یارانه فقط به این حذفیات خلاصه نشده است. بلکه جدال سختی نیز میان دولت و مخالفان عملکرد دولت بر سر نحوه هزینه درآمد دولت از محل هدفمندی یارانه ها شکل گرفت. جایی که برخی از نمایندگان مجلس مدعی شدند که باید سرنوشت ۳۳ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها که مازاد بر اعتبار مربوط به پرداخت یارانه نقدی بوده و به خزانه‌داری واریز نشده و اطلاعات آن ثبت نشده مشخص شود.

البته نوبخت در پاسخ به این اظهارات در جلسه سخنگوی دولت بیان داشت که :« از بابت فروش گاز و برق و صادرات فرآورده های نفتی که مجموعا چیزی حدود 50 هزار میلیارد تومان می شود به سازمان هدفمندی یارانه ها تحویل می شود اما قانون برای همین رقم تکالیفی تعیین کرده که پنج درصد از رقم فروش بنزین به نوسازی لوله ها در شرکت نفت، حدود هفت هزار میلیارد تومان برای بهینه سازی انرژی ، هزار میلیارد تومان برای تولید قیر و جاده سازی ، 14 و نیم درصد از این رقم به خود تولید نفت اختصاص می یابد که مجموعا حدود 20 هزار میلیارد تومان می شود .چیزی که باقی می ماند حدود 30 هزار میلیارد تومان است که ما باید از خزانه طبق قانون مقداری هم به آن اضافه کنیم تا بتوانیم مبلغ 45 هزار و 500 تومان را در ماه بین خانوارها توزیع کنیم.»

بنابراین دولت میزان درآمد خالص برای پرداخت نقدی را 30 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است که با احتساب یارانه نقدی 45500 تومان، دولت به نزدیک به 66 میلیون نفر یارانه نقدی پرداخت می کند. در همین زمینه امروز نیز با تصویب نمایندگان مجلس مقرر گشت که با حذف خانواده‌های پردرآمد از شمول افراد یارانه‌بگیر منابع آزاد شده را به توانمندسازی و پرداخت مستمری مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی اختصاص دهند.

اما سئوال مهمی که در این زمینه وجود دارد و باید دولت به آن پاسخ دهد این است که درآمد حاصل از حذف یارانه 7 میلیون نفری که دولت اعلام کرده است به کجا می رود؟ از این پس دولت با حذف حداقل هفت میلیون نفر در ماه نزدیک به 315 میلیارد تومان صرفه جویی خواهد کرد که به تبع باید آن را در جایی دیگر هزینه کند.

بنابر مصوبه اخیر مجلس باید 20 درصد از این درآمد ناشی از حذف به توانمندسازی و پرداخت مستمری مددجویان تعلق بگیرد که در ماه با احتساب هفت میلیون نفر حذف رقمی در حدود ماهیانه 60 میلیارد تومان می گردد که رقم کمی نخواهد بود.

بنابراین اگرچه اقدام دولت در اجرای قانون مبنی بر حذف یارانه بگیران پردرآمد اقدامی قابل توجه است. اما اینکه منابع آزاد شده حاصل از این حذف به کجا تعلق می گیرد نیز از موضوعاتی است که باید پاسخ مستندی به آن دهد.

چرا که هدف اصلی طرح هدفمندی یارانه ها ایجاد عدالت اقتصادی و کاهش فاصله طبقاتی بوده است. هدفی که تاکنون برآورده نگردیده است. در واقع اگر بخواهد حذف یارانه بگیران پردرآمد نیز تاثیری در کاهش فاصله میان دهک های پردرآمد و کم درآمد نداشته باشد، هدف حذف پردرآمدها نیز با علامت سئوال جدی مواجه می گردد
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار