عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران کلیوی که شرایط روزه داری دارند، با مراقبت بیشتری در دو وعده افطار وسحر غذای مناسب و مایعات کافی مصرف کنند.
کد خبر: ۸۵۰۰۱۵
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۲:۲۳ 13 May 2020

تابناک فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران:دکتر اصل زارع عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: توصیه‌های کلی برای روزه داری افراد سالم و بیمار وجود دارد که با رعایت این اصول می‌توان از این فریضه الهی استفاده کافی را برد.

او افزود: بیمارانی که تمایل به روزه داری دارند باید با پزشک معالج خود مشورت کنند چراکه تصمیم گیری برای روزه داری متفاوت است و بیمار در شرایط آب و هوایی و با توجه به آمادگی بدن شرایط به خصوصی دارد.

فوق تخصص کلیه و بیماری‌های مجاری ادراری با بیان اینکه با رعایت ضوابط روزه داری صحیح می‌توان از منافع ماه رمضان در راستای سلامت جسمانی استفاده کرد، ادامه داد: در زمان افطار عموم مردم و به خصوص بیماران از خوردن مایعات خیلی شیرین پرهیز کنند؛ بنابراین مصرف خرما به دلیل دارا بودن کربوهیدرات‌ها و فیبر و املاح، ماده غذایی مناسبی است البته برخی از بیماران کلیوی باید در مصرف خرما محدودیت را رعایت کنند.

زارع با اشاره به اینکه از مصرف کافئین و قهوه باید پرهیز شود، بیان کرد: خوردن سبزیجات، میوه جات، غذا‌های آب دار مثل سوپ، سبزی ها، سالاد، برای عموم مردم و به ویژه بیماران کلیوی مناسب است علاوه براین بیماران کلیوی باید از مکان‌های گرم پرهیز کنند تا بخاطر تعرق بالای بدن دچار کم آبی نشوند.

مصرف غذاهای بخارپز، آب پز و گریل شده

او با بیان اینکه بیماران کلیوی باید از زیاده روی در مصرف غذا در افطار و سحر پرهیز کنند، تصریح کرد: بیماران کلیوی از دریافت غذا‌های فرایندسازی شده مانند سوسیس و کالباس و غذا‌های نیمه آماده پرهیز کنند و در مجموع غذا‌های چرب، شیرین، پرنمک، مصرف نکنند و به جای آن از غذا‌های بخار پز، آب پز و گریل شده مصرف نمایند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مناسب خوردن و آهسته خوردن دو اصل در مصرف غذا است که باید به این دو اصل در ماه رمضان توجه ویژه‌ای کرد، تاکید کرد: سریع خوردن مواد غذایی باعث مشکلات گوارشی برای فرد می‌شود و امکان روزه داری صحیح را برای فرد سخت می‌کند.

بیشتر بخوانید: کم آبی بدن برای افراد مبتلا به سنگ کلیه خطرناک است

استفاده حداکثری از مواد غذایی فیبردار

زارع با بیان اینکه یک رژیم غذایی مناسب حاوی سبزی، میوه، نان سبوس دار، پروتئین ها، لبنیات کم نمک است، اظهار کرد: استفاده از خیارشور، ترشی و زیتون شور مناسب ماه رمضان نیست، بنابراین باید در این ماه مبارک از مواد غذایی فیبر دار استفاده حداکثری داشت و بین فاصله افطار وسحر تحرک و پیاده روی داشت.

او با اشاره به اینکه روزه داری برای بیماران دیابت تیپ یک که مبتلا به بیماری کلیوی هستند به دلیل وابسته بودن به انسولین مناسب نیست، افزود: بیماران دیابتی تیپ دو وفشارخونی که بیماریشان کنترل شده باشد و فاصله افطار تا سحر برنامه غذایی و دارویی آن‌ها را بر هم نزند با رعایت اصول تغذیه سالم در ماه رمضان می‌توانند روزه بگیرند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه بدن انسان قابلیت ذخیره آب در بدن را ندارد و مصرف زیاد آب در وعده سحر باعث افزایش حجم ادرار می‌شود، ادامه داد: تنظیم دفع ادرار به اختیار خود فرد نیست بنابراین برای رفع کمی آب بدن در ساعات روزه داری بایداز حضور در محیط‌های گرم پرهیز کرد تا تبخیر پوستی کمتری رخ دهد.

زارع بیان کرد: علاوه براین نوشیدن مایعاتی مانند آب، آب میوه طبیعی، شیر، نیز می‌تواند به رفع کم آبی بدن کمک کند همچنین می‌توان در وعده افطار از منابع خوب کربوهیدرات‌ها مثل خرما، کشمش، میوه‌های خشک و انجیر خشک استفاده کرد.

او با اشاره به اینکه استفاده از ماست و سبزیجات به تدریج در هضم و جذب آب بدن کمک می‌کند، تصریح کرد: این مواد غذایی به حفظ آب بدن کمک می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: بیماران کلیویی حاد، فشار خون کنترل نشده، نارسایی کلیوی دیالیزی، بیمارانی دیابتی به دلیل دفع ادرار زیاد، بیماران سنگ ساز مکرر، بیماران پیوند کلیه به خصوص در سال‌های اولیه پیوند، بیماران تک کلیوی با دو فاکتور خطر امکان روزه داری ندارند، اما بیمارانی کلیوی که بیماری آن‌ها کنترل شده است با نظر پزشک معالج و در صورت رعایت ضوابط روزه داری صحیح می‌توانند روزه بگیرند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار