افتتاح آزمایشگاه فرسایش بادی در دانشگاه یزد

آزمایشگاه فرسایش بادی دانشگاه يزد در مراسمي به مناسبت گرامیداشت هفته منابع طبیعی و با با حضور دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت ریاست جمهور در اين دانشگاه افتتاح شد.
کد خبر: ۱۳۰۶۹
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۳ 12 March 2015
 به گزارش تابناک یزد، دکتر "حسینعلی بهرامی" دبیر ستاد توسعه فناوری آب، خشكسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت ریاست جمهور در این مراسم عنوان کرد: مسؤولان دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد و اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد نماد خدمت بی‎‎ادعا هستند.
وي با بیان این که شناخت ظرفیت‏‏های متعدد طبیعت همچون باروری ابرها را نباید به عنوان دخالت در کار خدا فرض کرد، گفت: خداوند در سوره الرحمن می‏‏گوید "ای انسان اگر می‎‎توانی به آسمان نفوذ کنی این کار را بکن، نمی‎‎توانی مگر با علم".
وی گفت: صرفه‏‏جویی صرفاً به معنای تکنیک‎‎های توزیع آب در مزرعه نیست بلکه انتخاب گیاهانی مقاوم به شوری و کم آبی، روش های صحیح زراعت و شخم مناسب، مدیریت خاک و کاشت محصول در خزانه و پس از رشد انتقال به زمین زراعی می تواند مصداق صرفه‎جویی در آب باشد به طوری که کاشت محصول در خزانه و سپس انتقال آن به زمین می‎‎تواند به تنهایی 35 درصد صرفه‎‎جویی در آب را به همراه داشته باشد.

دکتر "محمد صالح اولیاء" رییس دانشگاه یزد در این مراسم گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال در آستانه هفته منابع طبیعی بر حفاظت هر چه بهتر و جدی‏‏تر از منابع طبیعی تاکید کردند و این تاکید پشتوانه محکمی برای کل کشور خواهد بود تا به بحران جدی در این حوزه بیشتر دقت شود و نشان داد كه سال‎‎ها از این بحران به سادگی گذشته‌‌ايم که نیازمند ورود رهبری به این حوزه شده است.
وی افزود: استان یزد یک استان کویری است و همواره دغدغه‌های پیشروی کویر و کمبود منابع آب را داشته و به نوعی خط مقدم مقابله با این بحران‏‏ها بوده است.

وي با اشاره به تحقیقاتی كه در اين رابطه با کمک معاون علمی ریاست جمهور انجام شده، اظهار كرد: نیاز است دانشگاه یزد بیش از پیش با کمک پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی و دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی در زمینه تحقیقاتی برای مهار این بحران‏‏ها اقدام كند و آغازگر حرکتی جدید در این عرصه باشد.

دکتر "اصغر مصلح آرانی" رییس دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد نیز در این مراسم عنوان كرد: در سال‏‏های گذشته 150 میلیون ریال هزینه برای راه‏‏اندازی آزمایشگاه فرسایش بادی دانشگاه یزد در نظر گرفته شد، ولی تخصیص نیافت.

وي ادامه داد: خوشبختانه با حمايت دكتر بهرامي به تازگي مبلغی از این بودجه آزاد شد و در اختیار دانشکده قرار گرفت به نحوي كه موفق به تجهیز و راه‎‎اندازي این آزمایشگاه شديم.

وی افزود: دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی دانشگاه یزد در زمینه تحقیقات بیابان همیشه پیشرو بوده و تحقیقات و اختراعاتی نيز توسط اعضای هیات علمی این دانشکده در این زمینه ارائه شده است که می توان به دستگاه فرسایش بادی اشاره کرد که تاکنون موفق به ساخت 10 نمونه از این دستگاه براي دانشگاه‏‏های دیگر شده‎‎ايم.

وی گفت: این دانشکده تحقیقات خوبی در زمینه ریزگردها و اثر آنها بر گیاهان داشته است و چندین پایان نامه در مقطع ارشد به این موضوع پرداخته و نتایج جالب توجهی را کسب کرده‎‎اند.

"سید ابوالفضل وکیلی" مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد به عنوان دیگر سخنران این برنامه گفت: این اداره کل سعی کرده است تا مبنای کاری خود را در ارتباط بیشتر با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی قرار دهد.

وی با بیان این که در استان یزد 13 کانون بحرانی فرسایش بادی وجود دارد، گفت: این اداره کل تمام کانون‏‏های بحرانی فرسایش بادی استان را شناسایی و طرح‏‏های اجرایی لازم را برای آن تهیه کرده است که در صورت نتیجه مثبت به سایر استان‏‏ها نیز ارائه می شود.

وكيلي گفت: برنامه‏‏هایی که اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در دستور اقدام دارد، ارزیابی کمی و کیفی جنگل‏‏های استان، تغییر اقلیم، مسایل اجتماعی و اقتصادی منابع طبیعی مانند اکوتوریسم، جدب مشارکت مردمی و بیابان گردی است که کمتر به این موضوعات پرداخته شده و با توجه به این که تشکل‎‎های تخصصی در حوزه منابع طبیعی در استان نداریم، آماده حمايت از دانشجویان برای پیگیری این موضوعات تحقیقاتی هستيم.

به گزارش ایسنا، وی تصریح کرد: اداره کل منبع طبیعی استان با کمک دانشگاه یزد در حال انجام دو طرح بین‏‏المللی از جمله طرح تحقیقاتی بین‏‏المللی ترسیب کربن و طرح پروژه تقويت و انسجام سازماني براي مديريت يكپارچه منابع (منارید) است که استان یزد رتبه اول را در بین پنج استان کشور در زمینه اجرای طرح منارید دارد.

گفتنی است: در ادامه این همایش، از "محمد عطایی زاده" عضو هیأت علمی بازنشسته دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی و کویرشناسی یزد و نیز از "هدایت‌الله میر شمسی" معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان به دلیل ارتباط مستمر با دانشگاه یزد قدردانی شد.
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار