یک عضو خانه نخبگان و صاحبنظر مدیریت شهری:
یک عضو خانه نخبگان و صاحبنظر مدیریت شهری با انتقاد از نبود شفافیت و برنامه‌ریزی مالی در شهرداری کلانشهر کرمانشاه، پیشنهاد‌های مختلفی برای تقویت وضعیت مالی، تکمیل طرح‌های مهم و نیمه‌کاره و کاهش هزینه‌های نابجا مطرح کرد.
کد خبر: ۱۰۱۲۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۳ 01 December 2021

به گزارش خبرگزاری تابناک کرمانشاه به نقل از ایرنا، «مظفر کماندار» با اشاره به بودجه کلانشهر کرمانشاه در سه سال گذشته و سیر صعودی آن اظهار کرد: در گزارش‌های موجود هزینه و درآمد و تفکیک آن به مناطق شهری به صورت شفاف به مردم ارائه نشده و صرفا کلی گویی شده است؛ اینکه از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ به ترتیب از ۷۸۰ میلیارد تومان به ۱۳۰۰ میلیارد سپس به سه هزار میلیارد تومان رسیده و حدود ۶۰ درصد آن هم به هزینه‌های جاری شهرداری و ۴۰ درصد به هزینه‌های عمرانی تخصیص داده شده است.

او با تاکید بر اینکه مدیریت جدید شهر کرمانشاه باید این رویکرد را اصلاح کند، گفت: اگر که می‌خواهیم در مسیر توسعه قرار بگیریم باید هزینه سالیانه را در ۲ بخش فعالیت‌های سرمایه‌ای و هزینه‌ای (جاری) و درآمد‌ها تبدیل کنیم که بیشتر از محل عوارض (مالیات بر ارزش افزوده و عوارض پایدار) و مشارکت‌ها ناپایدار ساخت و ساز، فروش دارایی (املاک و ...) و دریافت وام‌های بلاعوض دولتی در قالب طرح‌های ملی و عمرانی است.

به گفته او، در این روش، هزینه و درآمد به صورت شفاف و تقسیم بندی اعتباری در میان مناطق و معاونت‌ها و سازمان‌ها شهرداری انجام می‌شود سپس باید رصد مدیریتی هم انجام گیرد.

کماندار که ۱۲ جلد کتاب در حوزه تخصصی مهندسی عمران تالیف کرده است، اظهار کرد: باید با اهتمام و همکاری با شورای اسلامی شهر طرح بازنگری در تعدیل و منطقی کردن بودجه مصوب امسال و سال ۱۴۰۱ به دلیل حاکمیت شرایط خاص در کشور دنبال شود؛ شرایطی ویژه‌ای از جمله شدت گرفتن تحریم ها، بیماری کرونا و شرایط نامناسب اقتصادی شهر و شهروندان، خشکسالی و همچنین با هدف صیانت از دارایی‌های شهرداری به منظور نگهداری از آن‌ها برای آینده و استفاده درآمد پایدار از ظرفیت‌ها است.

پیشنهادات کارشناسی برای سامان دادن به بحران مالی شهرداری کرمانشاه

این دکترای مهندسی عمران (گرایش مدیریت ساخت) بر بازنگری اساسی اهداف و تصمیمات مربوط به پروژه‌های نیمه کاره شهرداری (مانند قطار سبک شهری) و ارایه راهکار برای آن تاکید و بیان کرد: در این زمینه به کارگیری روش‌های نوین مشارکتی در مراحل مختلف ساخت و بهره برداری و واگذاری پروژه‌های شهری به منظور افزایش و پایدارسازی درآمد‌های شهرداری ضرورت دارد.

«بروزرسانی و بکارگیری فناوری روز و مصالح متناسب با اقلیم کرمانشاه، استفاده از ظرفیت‌های کارخانه آسفالت و سنگ شکن به منظور ساخت قطعات پیش ساخته و بتن آماده به منظور اجرای پروژه‌ها با هزینه کمتر و ارایه خدمات به خارج از محدوده شهری با ایجاد درآمد‌های پایدار برای شهر» از دیگر پیشنها‌های این صاحبنظر مدیریت شهری برای مدیریت کم هزینه و پربازده کلانشهر کرمانشاه بود.

کماندار همچنین موضوع «اجرای طرح ممیزی املاک به منظور کاهش اتکا به کمیسیون ماده ۱۰۰ در تامین مالی برای اداره شهر» را مطرح و عنوان کرد: تحقق درآمد‌های شهری مصوب از طریق روش‌های تامین درآمد پایدار و کاهش اتکا به عوارض ساختمانی، پیگیری و ارایه طرح با مشارکت نمایندگان استانی جهت تخصیص ردیف‌های ملی در بودجه برای بافت‌ها فرسوده، کاهش آسیب‌های اجتماعی و رفع مشکلات حاشیه نشینی از دیگر راهکار‌های مناسبی است که می‌تواند با استفاده از آن‌ها به تقویت بودجه‌ای شهرداری پرداخت و بخش عمده‌ای از موانع موجود را برداشت.

کلانشهر کرمانشاه با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارای هشت منطقه شهرداری است.

با وجود اینکه این کلانشهر از چند ماه گذشته شهردار ندارد، اما شورای ۱۱ نفره آن به دلیل اختلافات گروهی همچنان موفق به انتخاب شهردار نشده است.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار