مدیر عامل و عضو هیئت مدیره تشکل های حمایتی و هدایتی کشاورزی کشور قیمت های اعلام شده در سال گذشته برای خرید تضمینی گندم را در صورتی که هزینه های کشاورزان بالا نرود، برای سال زراعی پیش رو مناسب دانست.
کد خبر: ۱۰۵۵۶۲
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۶ 04 October 2015
مدیر عامل و عضو هیئت مدیره تشکل های حمایتی و هدایتی کشاورزی کشور قیمت های اعلام شده در سال گذشته برای خرید تضمینی گندم را در صورتی که هزینه های کشاورزان بالا نرود، برای سال زراعی پیش رو مناسب دانست.

سجاد سنجابی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، با بیان اینکه چند ماهی است قیمت نهاده های مورد نیاز کشاورزان مثل سوخت افزایش نیافته است، گفت: اگر قیمت سوخت بالا برود همه هزینه های کاشت، داشت و برداشت کشاورزان افزایش پیدا می کند و متناسب با آن باید قیمت خرید گندم هم بالا برود.

سنجابی سپس بهترین زمان برای تعیین قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان را اوایل فصل برداشت دانست و گفت: از آنجایی که برداشت گندم در مناطق گرمسیر کشور از فروردین ماه آغاز می شود، این زمان بهترین موقع برای تعیین قیمت خرید تضمینی گندم خواهد بود.

مدیرعامل تشکل های حمایتی و هدایتی کشاورزی کشور افزود: هر ساله قیمت خرید تضمینی گندم زمانی از سوی دولت اعلام می شود که تعدادی از کشاورزان گندم خود را تحویل داده و یک سری در وسط های کار هستند و عده ای هم هنوز برداشت را آغاز نکرده اند و این چند دستگی ها سبب آسیب دیدن کشاورزانی می شود که گندم های خود را زود تر برداشت کرده اند، چراکه آنهایی که گندم خود را زود برداشت کرده اند ناچار به فروش گندم خود به قیمت سال قبل به دلالان می شوند.

وی افزود: اعلام قیمت خرید تضمینی گندم در فصل پاییز سبب می شود تا دلال ها انبارهای خود را به مدت چندماه پر از گندم کرده و در مدتی کوتاه سود زیادی به جیب بزنند، این در حالیست که تعیین این قیمت در ابتدای فصل برداشت دلال ها را در صورت خرید گندم ناچار به نگهداری یک سال گندم کرده و بنابراین آنها از چنین خریدی صرف نظر خواهند کرد و اینگونه  سود تولید گندم به جیب گندمکاران می رود.

سنجابی افزود: کشاورزان به دلیل کمبود نقدینگی و نداشتن انبارهای مناسب برای نگهداری نمی توانند گندم تولیدی خود را تا زمان تعیین قیمت های جدید خرید تضمینی گندم نزد خود نگه دارند و به ناچار گندم های تولیدی امسال خود را به نرخ سال گذشته به دلال ها فروخته و آنها نیز پس از مدت کوتاهی انبار کردن گندم ها آن را به قیمت جدید به کشاورزان عرضه می کنند.

سنجابی سپس از نخریدن گندم های نامرغوب و سن زده زارعان توسط دولت به عنوان یکی از مشکلات پیش رو یاد کرد و گفت: این اتفاق سبب شده که گندمکاران نتوانند گندم های خود را به یک قیمت عرضه کنند.

وی افزود: اینکه سیلو ها از خرید گندم‌های سن‌زده و آفت‌زده خودداری کرده و آن را پس می‌فرستند یک آسیب است، چرا که این کار گندمکاران را ناچار به فروش گندم‌های نامرغوب خود به دلالان می‌کند و دلال‌ها نیز با الک کردن آن و گاها با تقلب گندم را به دولت می فروشند.

مدیر عامل و عضو هیئت مدیره تشکل های حمایتی و هدایتی کشاورزی کشور افزود: بهتر است دولت بجای نخریدن گندم های نامرغوب آنها را قیمت های پایین تر از کشاورز خریداری کند تا او ناچار به فروش گندم های نامرغوب خود به دلال ها نشود، زیرا بهتر است دولت گندم های با مرغوبیت پایین را به دامدارها عرضه کند و نه دلال ها!
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار