یک متخصص داخلی با بیان اینکه چربی آجیل جزو چربیهای مفید است، گفت: به همین علت در بیماران مبتلا به فشار خون مصرف آجیل توصیه میشود و به تنظیم آن کمک میکند.
دکتر تورج احمدی جویباری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، با اشاره به افزایش مصرف خوراکیهایی مانند آجیل در ایام نوروز گفت: چنانچه آجیل بدون نمک باشد، مصرف آن برای بیماران مبتلا فشار خون بلامانع است.
وی افزود: چربی آجیل مفید است و چنانچه آجیل خام و بدون نمک باشد حتی برای بیماران مبتلا به فشار خون مصرف آن توصیه میشود. البته این امر بستگی به میزان وزن آنها نیز دارد و برای بیمارانی که اضافه وزن دارند مصرف آجیل به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
وی تصریح کرد: در مورد مصرف سایر روغنها و مواد چرب نیز این بیماران باید بسیار مراقب باشند و تا حد ممکن مصرف این مواد را در برنامه غذایی خود محدود کنند.
این متخصص داخلی مصرف مواد غذایی پرچرب را برای بیماران مبتلا به فشار خون مضر دانست و افزود: بیشترین نگرانی ما در خصوص بیماری فشار خون عارضههای آن از جمله سکتههای قلبی و مغزی است و چربی هم یکی از ریسک فاکتورهای سکتههای قلبی و مغزی است و به همین علت توصیه میشود این بیماران از مصرف غذاهای پرچرب تا حد امکان خودداری کنند.
احمدی جویباری با بیان اینکه در داخل شیرینی نیز چربی و روغن بکار رفته گفت: مصرف این مواد نیز باید محدود باشد و تا حد امکان از مصرف انواع شیرینی اجتناب شود.